Yhdistystieto

KHLY

Kanta‑Hämeen lintutieteellinen yhdistys (perustettu vuonna 1971) on lintuharrastajien yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen hyvät lintuharrastusmahdollisuudet KHLY:n alueella. Alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki. Yhdistyksen jäsenenä tapaat muita linnuista ja luonnosta kiinnostuneita, pääset linturetkille, saat tietoa kotiseutusi linnuista ja opit tunnistamaan lintuja. KHLY järjestää jäsenilleen vuosittain mm. kokoontumisia, esitelmiä ja linturalleja. Jäsenetuina saat yhdistykseltäsi monipuolisen maakunnallisista lintuasioista kertovan Kanta‑Hämeen linnut ‑vuosikirjan. Vuosikirjassa julkaistaan mm. monipuolisia katsauksia yhdistyksen toimialueen linnustosta. Katsaukset perustuvat jäsenistön KHLY:lle ilmoittamiin lintuhavaintoihin.

KHLY‑n jäsenenä tuet linnustonsuojelua myös muualla maailmassa, sillä BirdLife Suomi on kansainvälisen BirdLife International ‑järjestön Suomen partneri. BirdLife International on maailman lintujensuojelujärjestöjen yhteenliittymä, joka toimii yli sadassa maassa. Sillä on yli 2.5 miljoonaa henkilöjäsentä.

Jokainen jäsen saa BirdLifeltä neljästi vuodessa ilmestyvän valtakunnallisen Tiira‑lehden, joka on järjestön yhdysside jäsenistöön ja kertoo lintumaailmaa koskevista asioista ja tulevista tapahtumista. Sen lisäksi voit tilata jäsenhintaan lintuharrastuksen, linnustonsuojelun ja lintututkimuksen erikoislehden Linnut, joka hemmottelee lukijoitaan upeilla valokuvilla ja laadukkailla artikkeleilla. Voit myös osallistua BirdLife Suomen järjestämille kursseille, retkille ja seminaareihin, joista kaikista tiedotetaan Tiira ‑lehdessä.

Kanta‑Hämeen alueella on 6 lintutornia: 1) Hausjärvi ‑ Kara, Piirivuori, 2) Hämeenlinna Hattelmalanjärvi, 3) Janakkala - Tervakoski, Toivanjoki, 4) Hämeenlinna (Kalvola) ‑ Pirttikoski, Muulinjärvi ja 5). Hämeenlinna (Kalvola) ‑ Vanajavesi, Jalavaniemi, 6) Loppi - Loppijärvenranta

KHLY-VERKKO

KHLY-verkko on sähköpostilista, jonka tarkoituksena on  toimia Kanta-Hämeen alueen lintuihin, lintuhavaintoihin ja -harrastukseen liittyvän keskustelun välineenä. Verkko on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille.

Ohjeita