Vuoden projektilajit

Vuoden 2017 lintulajiksi on valittu pikkutylli

Vuoden 2016 lintulaji oli koskikara

Vuoden 2015 lintulajit ovat haara- ja räystäspääsky

Vuoden 2014 projektilaji oli laulujoutsen

Vuoden 2013 projektilaji on selkälokki

BirdLife Suomi on valinnut vuoden linnuksi 2013 selkälokin. Selkälokki oli projektilajina myös 10 vuotta sitten (2003), joten tänä vuonna on tarkoitus toistaa laskennat ja selvittää, miten lajin kanta on muuttunut 10 vuoden aikana.

Projektin vetäjäksi on lupautunut Suomen johtava saaristolintuasiantuntija Martti Hario. Tarkemmat ohjeet ensi kevään ja kesän laskennoista valmistuvat talven aikana.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: http://www.birdlife.fi/suojelu/lajit/selkalokki-2.shtml

 

Vuoden 2012 projektilaji on mustakurkku-uikku

BirdLife Suomen vuoden lintu on lintukosteikkojemme jalokivi, mustakurkku-uikku. Pienikokoinen ja kaunis mustakurkku-uikku on viime vuosina vähentynyt voimakkaasti, minkä vuoksi se on luokiteltu uhanalaisarvioinnissa vaarantuneeksi. Tänä vuonna selvitetään mustakurkku-uikun pesimäkantaa, pesintöjen onnistumista ja lajin esiintymisessä tapahtuneita muutoksia.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: http://www.birdlife.fi/suojelu/lajit/mustakurkku-uikku.shtml

 

Vuoden 2011 projektilaji on kuovi

BirdLife Suomen vuoden 2011 projektilaji on kuovi. Tarkoituksena on kerätä tietoa kuovin kevätmuuton etenemisestä, suurimmista muuttajamääristä sekä pesimämenestyksestä. Lisätietoa löytyy osoitteesta: http://www.birdlife.fi/suojelu/lajit/kuovi.shtml

Vuoden 2010 projektilajit olivat kuikka ja kaakuri

BirdLife Suomen vuoden 2010 projektilajit ovat kuikka ja kaakuri. Tavoitteena on selvittää valtakunnan ja maakuntien tasolla lajien kannan koko mahdollisimman tarkkaan. Projektista vastaa KHLY:n alueella Ilkka Hakala (aluevastaava). Kaikki havainnot on hyvä merkitä Tiiraan. Pesintään ja reviiriin viittaavat havainnot ilmoitetaan Ilkalle.

Vuoden 2009 projektilaji oli törmäpääsky

BirdLife Suomen vuoden 2009 projektilaji on törmäpääsky. Tavoitteena on selvittää valtakunnan ja maakuntien tasolla lajin kannan koko mahdollisimman tarkkaan. Projektista vastaa KHLY:n alueella Ilkka Hakala (aluevastaava). Kaikki havainnot on hyvä merkitä Tiiraan. Pesintään ja reviiriin viittaavat havainnot ilmoitetaan Ilkalle.

Vuoden 2008 projektilajit naurulokki ja pikkulokki

Ari Lehtinen toimii Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen projektivastaavana vuonna 2008. Havainnot projektilajeista kannattaa tallentaa Tiiraan, mutta ne voi mieluusti lähettää myös suoraan Arille kirjallisena osoitteella Ari Lehtinen, Papintie 5, 14200 Turenki, tai sähköpostitse osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (tai soittamalla numeroon 0400-599 623). Ari voi lähettää pyydettäessä sähköpostitse Excel-taulukon, johon voi täyttää havaintojaan projektilajeista. Taulukon voi lähettää pesintäkauden jälkeen suoraan Arille sähköpostiliitteenä. Mikäli joku haluaa ottaa mökkijärvensä, perinteisen kolonian tai vaikkapa jonkin kunnan omaksi selvitysalueekseen, niin Arille olisi hyvä ilmoittaa asiasta jotta emme tee päällekkäistä työtä. Myös vanhat laskentatiedot kolonioista ovat tervetulleita, samoin tiedot tai arvelut syistä, jotka ovat johtaneet joidenkin kolonioiden autioitumiseen. Otsikkolinkin takaa löytyy ilmoituslomakkeet, jotka voi kopioida omalle koneelle tai tulostaa.

Vuoden 2007 projektilaji oli kuukkeli