Uudenvuoden linturalli

Uudenvuoden linturallin säännöt

Uudenvuoden pinnaralli 2016 (1.1.2016)

Kanta-Hämeen lintuvuoden aloittava Ekaekaa pinnaralli päästiin kuin päästiinkin kisaamaan talvisissa olosuhteissa. Joulun jälkeen kylmennyt keli ja maahan satanut, joskin vielä vähäinen, lumi toivat oikeat talviralliin kuuluvat olosuhteet.

Tammikuun 1. päivänä klo 00.00-17.00 kisattavaan ralliin osallistui kaikkiaan viisi joukkuetta ja yhteensä 13 kisaajaa. Voiton tänä vuonna kahmaisivat Jaakko Kanerva ja Aki Aintila 46 lajilla. Ässälajeja (eli vain heidän joukkueen havaitsemia) Jaakko ja Aki keräsivät 4. Toiseksi kisassa kiri Team Bilia eli Christer Casagrande, Jaakko Hynninen ja Isvan Keckskementi 42 lajilla (3 ässälajia). Pronssisijan nappasivat Mikko Ollila, Lauri Kokkala, Lauri Lindberg ja Antti-Jussi Lehtonen 39 lajilla (2).

Kaikkiaan kisassa havaittiin 57 lajia, joista 11 oli ässälajeja. Tulostaulukko

 

Uudenvuoden pinnaralli 2014 (1.1.2014)Rallivoittajat 010114

Uudenvuodenpäivänä kisattiin jo 27. kerran KHLY:n perinteinen linturalli. Voittajajoukkue löysi 43 lajia, kaikkiaan lajeja löydettiin 59.
Voittajajoukkueessa kisasivat vas. Mikko Ollila, Lauri Lindberg, Hannu Hellsten ja Martti Raekunnas. Onnea voittajille ja kiitokset kaikille kisaan osallistuneille. Pinnarallin viihdyttävän puolen ohella saimme myös ajantasaista tietoa alueemme talvilajeista.

 

Uudenvuoden linturalli 2013

Keli oli haasteellinen eritoten kuskeille. Sivuteillä ei voinut arvata etukäteen missä asennossa auto on seuraavaksi. Kiinnijäämisen pelko oli suuri. Näistä haasteista huolimatta kuusi joukkuetta oli keräämässä havaintoja maastossa.

Klo 17:00 kokoonnuttiin Hotelli Aulangon kokoustilaan ja alettiin jännittävä tulosten purkutilaisuus. Voittoon ylsi joukkue: Petri Hirva, Tapio Pärssinen ja Seppo Vepsä 38 lajilla. Yllätävintävinta oli ettei voittajilla ollut yhtään "ässää" eli havaintoa jonka joukkue on tehnyt ainoana. Peruslajeillakin voi voittaa. Kolmanneksi tuli joukkue: Jonna Viisainen, Aki Aintila ja Ilkka Hakala sekä toiseksi samalla tuloksella 37 tuli joukkue: Lauri Lindberg, Martti Raekunnas, Hannu Hellsten ja Mikko Ollila. Onnea menestyneille ja kiitos kaikille osallistujille.

 

***************************************************************

Aikaisempia rallituloksia:

 

xlsLinturalli 1.1.2012

Ralli käytiin mukavassa 8-9 asteen pakkassäässä. Pitkään jatkunut todella leuto alkutalvi piti järviä pitkään auki. Rallia edeltävänä päivänä monet järvenselät ehtivät jäätyä vain isoimmat selät olivat vielä auki. Siellä olikin vesilintuja runsaasti. Marjalinnut ovat tältä talvelta lähes täysin siirtyneet etelään heikon pihlajamarjasadon takia. Maastossa talvehtivat pikkulinnut ovat varmaankin vielä hajallaan siellä täällä metsissä, koska leuto alkutalvi on pitänyt kaikki paikat sulana ja ravinnon saanti on ollut turvattua.

Ralli oli tasainen. Peräti neljä joukkuetta pääsi 44 linnun havainnointimäärään. Toisen ja kolmannen paikan palkintopallilla ratkaisi silloin ”ässät”.  Joukkue Bilia kahdella ässällä oli kakkonen. Kolmannen sijan jakoivat kestomenestyjäjoukkueet Kokkala ja Hellstén molemmat yhdellä ässällä. Laakson joukkue saavutti myös hienon 44 määrän, mutta ässät jäivät puuttumaan. Tosin piste heille, koska eivät pimittäneet toiselta joukkueelta tärkeää pinnaa eräässä havaintopaikassa. Se olisi ollut muuten ässä.

Ylivoimaiseen voittoon jo toisen kerran peräkkäin ylsi joukkue Kanerva 48 havaitun lajin määrällä. Määrä on uusi ralliennätys. Onnea voittajajoukkueen jäsenille: Jaakko Kanerva, Ilkka Hakala, Jonna Viisainen ja Aki Aintila.

Yhteensä lintuja havaittiin 61 lajia.

Aki Aintilan blogissa kertomus ralliin osallistumisesta:

http://hulluparoni.blogspot.com/

 

Uuden vuoden pinnaralli 2011

Uuden vuoden pinnaralli on käyty. Ralliaika oli vanhaan tapaan 1.1. klo 00.00-17.00. Purkutilaisuus pidettiin Hotelli Aulankossa.

Sää suosi tänä tlvena ralliin osallistujia, sillä pakkasta oli noin miinus viisi astetta ja vaikka tuuli niin se ei suuresti haitannut. Kovan alkutalven takia sulapaikat olivat jälleen vähissä eikä sorsalintuja suuremmin ollut. Metsät olivat hiljaisia tähän vuoden aikaan ja suurin osa linnuista löytyi läheltä ihmisasumuksia ja kultturimaisemia.

Rallin voitti tällä kertaa joukkue Jonna Viisainen, Jaakko Kanerva, Aki Aintila ja Ilkka Hakala tuloksella 40 lajia. Joukkueita oli mukana 9. Rallitulokset

Uuden vuoden pinnaralli 1.1.2010

Perinteinen uuden vuoden pinnaralli on käyty. Ralliaika oli vanhaan tapaan 1.1. klo 00.00-17.00. Purkutilaisuus pidettiin Hotelli Aulankossa.

Ralli käytiin talvisissa olosuhteissa, pakkasta oli viitisentoista astetta, ajoin sateli heikosti pakkaslunta. Sulapaikat ja näin ollen myös vesilinnut olivat vähissä.

Rallin voitti tänäkin vuonna joukkue Martti Raekunnas, Hannu Hellstén ja Lauri Lindberg varsin kovalla tuloksella  talviolosuhteisiin nähden, 41 lajia. Heikki Seppälän luotsaama joukkue, jäseninä Antti-Jussi Lehtonen, Reijo Kosonen ja Jukka Kelovesi jäivät niukasti toiseksi, 40 lajilla. Kolmanneksi sijoittui ryhmä jossa rallasivat Jonna Viisainen, Aki Aintila ja Ilkka Hakala, 37 lajilla. Kaikkiaan mukana oli 8 joukkuetta. Rallitulokset

 

1.1.2009 pinnakisa

Vuosi vaihtui suotuisan sään aikana. Oli kirkasta ja heikkoa pakkasta. Pitkään jatkunut lämmin kausi ja kohtalainen marjavuosi sekä hyvä myyrävuosi on vaikuttanut siihen, että maastossa on ennätysmäärä talvehtijoita. Joulun aikaan ja erityisesti vuodenvaihteessa koventuneet pakkaset pakottivat lintuja muutolle. Päivää aikaisemmin olisi tullut lopputulokseen vielä viitisen lisälajia. Nytkin joukkueet tekivät uuden yhteistulosennätyksen 62 lajia. Joukkueiden lajilistat ovat otsikon linkin takana.